Inför Behandling

Att tänka på före behandling
När jag träffar en häst första gången vill jag gärna se hästen i rörelse, det vill säga skritt och trav på rakt och böjt spår. Men ibland är det inte genomförbart och då är det jättebra när det finns film att tillgå. Om det finns ett problem som framkommer vid träning är det bra om det finns på film.


För att jag ska kunna göra en bra behandling på din häst behöver den vara torr och någorlunda ren. Ska jag komma till dig och det regnar, ta gärna in hästen i tid så att den hinner torka.

Om jag ska behandla din häst och du är inne i en tävlingsperiod, så gäller 96 timmars tävlingskarens både på el och laser. Det finns en anledning till detta. Så även om du inte ska tävla, så bör du räkna in några lugnare dagar för din häst efter behandlingsdagen.

Boka gärna in tider då det är någorlunda lugnt i ditt stall. Tider med full aktivitet, insläpp
eller fodring kan göra det svårjobbat.


Baciller och virus
För alla oss som arbetar ambulerande och besöker olika stall är det väldigt viktigt att hästägare och stallägare är uppriktiga om det finns en sjuk häst i stallet. Jag gör det jag kan för att arbeta smittsäkert, men som säkert alla förstår är det svårt att vara hundra procent när det kommer till besök i olika stall och många hästar.

Det som kan uppfattas som en ofarlig unghästförkylning kan ställa till en hel säsong för hästar i ett annat stall. Alla smittor behöver inte innebära svår sjukdom, men ändå ställa till det rejält. Så om det finns någon misstanke om smitta, boka om ditt besök, det är en enkel sak i jämförelse med vad ett helt stall med förkylda hästar kan innebära.