Om Mig

Johanna Drath
Jag har i många år arbetat med hästar, både på heltid och deltid. Under flera år arbetade jag som ridskolechef och ridlärare utanför Oslo. Under den tiden drev jag också egen verksamhet med fokus på utbildning av häst och ryttare. Under mina år i Norge gick jag två steg i Norges Rytterforbund tränarutbildningar. I det första (trener I) examinerades jag i hoppning, fälttävlan och dressyr. När jag några år senare gick jag det andra steget (trener II) tog jag examen i dressyr.

När jag flyttade tillbaka till Sverige 2009, startade jag så småningom upp min verksamhet här. De första åren handlade det mycket om unghästar. Vi red in och visade många hästar på unghästtest och tävlingar. För åtta år sedan köpte vi vår egna lilla gård och sedan dess har vi fått två barn och sakta med säkert jobbat med att utveckla vår gård.


I dag tar jag främst emot hästar för träning- och rehabilitering. Vi kan också ta emot unga hästar inför visning och inridning genom vårt samarbetet med unghästutbildare Paulin Oldin. Under mina år i Norge kom jag i kontakt med flera terapeuter som behandlade hästar. Det väckte mitt intresse och jag började använda terapeutiska behandlingar både som friskvård och rehabilitering för mina egna hästar.

När jag själv fick möjlighet att påbörja utbildning 2018 kändes det helt rätt.
Att ha en stor kunskap i biomekanik, hästens anatomi och fysiologi i kombination med tränarrollen har gjort att jag nu har en betydligt större förståelse och kunskap i vad som händer när hästen arbetas på olika sätt.


I dag handlar verksamheten på Stall JD om uppdrag som equiopat, professionell fysioterapeut för häst, lektionsverksamhet, samt utbildning-träning och/eller rehabilitering av häst.


Jag håller lektioner i dressyr/markarbete och tömkörning regelbundet på andra anläggningar och på hemmaplan. Som terapeut arbetar jag framförallt ambulerande, men planerar att kunna utveckla möjligheterna även hemifrån.